Toyota Corolla blev verdens mest solgte bil i 2016

1,3 millioner. Så mange eksemplarer blev der solgt af Toyota Corolla i 2016. Det blev dermed den mest solgte bil på verdensplan – efterfulgt af Ford F-serien og VW Golf. Siden Corollaen blev sat i produktion i 1966, er der solgt 44 millioner af slagsen. Det gør den også til den mest sælgende bil nogensinde.

Toyota er et populært japansk bilmærke, som særligt bliver købt af asiatere, der sværger til deres egne mærker. Det samme gør sig gældende for USA, hvilket er en af grundene til, at Ford ligger så godt i svinget. Golfens popularitet skyldes tyskerne en stor del af vejen.

Listen skal tages med et gran salt

Selvom listen er blevet offentligt kendt, skal den alligevel tages med et gran salt. Det er svært at indsamle de helt eksakte data fra alle lande, hvilket betyder, at der kan være noget usikkerhed. Det er analysebureauet focus2move, der har listen over de mest solgte bilmodeller i 2016. Der findes en hel del mere eksotiske modeller af Corollaen. Her kan nævnes Corolla Axio, Corolla Fielder, Corolla Rumion,  Corolla (sedan, stationcar, hatchback), Corolla EX, Corolla Altis og Corolla Millenium.

Populær pickup er en storsællert

Når det kommer til nummer to på listen, Ford, skal vi en del længere ned i antallet af solgte biler. Her lander vi på en rund million solgte biler i F-serien, hvor pickup trucken F-150 tegner sig for hele 800.000 af dem. Det er primært amerikanerne, der køber de store pickup trucks, hvorfor F-serien går som varmt brød. Chevrolet Silverado og Dodge Ram er to andre populære amerikanske pickups, som også sælger godt på det amerikanske marked.

Toyota og VW slås om 1.pladsen

Når det kommer til at slås om 1. pladsen som verdens største bilproducent, er japanske Toyota og tyske VW de to største sværvægtere. Selvom de to giganter sælger stort, har de begge måtte se et fald i salget sammenlignet med i 2015. Toyota Corolla solgte 3,6% færre, hvor VW Golf er faldet med 6,2%. Her er Ford F-serien dog steget med hele 7,2%.

Asiatiske biler topper med 6 ud af 10 biler i top 10

Der er et helt klart sammenfald mellem antallet af solgte asiatiske biler og antallet af mennesker i Asien. Derfor er det måske ikke så overraskende, de asiatiske biler indtager 6 ud af 10 pladser på top 10 listen over de mest solgte biler i 2016. Det er særligt Toyota, Hyundai og Honda, der gør det glimrende. Tyske VW har dog hele modeller på den top 20 liste, som analysebureauet focus2move har udarbejdet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *