Sådan rengør du bedst din bil indvendigt

De fleste bilejere bruger mange timer i deres bil og benytter den både til at snakke, spise, drikke og opbevare ting i. Det kan derfor ikke undgås, at din bil bliver støvet og beskidt med tiden, og derfor er en rengøring indimellem nødvendig. Den udvendige rengøring er oftere nødvendig end den indvendige, og de fleste bilejere klarer denne med en tur i vaskehal. Det er dog ikke til at komme udenom, at bilen til tider også skal rengøres indvendigt. En indvendig bilrengøring er de færrestes yndlingsbeskæftigelse, men med nedenstående råd kommer du let og enkelt igennem rengøringen.

Forbered rengøringen

For at gøre det så let for dig selv som overhovedet muligt er det en god idé at forberede nogle få ting inden selve rengøringen. Start med at finde de redskaber frem, som du skal bruge. Disse består primært af en støvsuger, en spand med rengøringsmiddel, microfiberklude, svampe, vinduesrens og en børste. Tøm desuden bilen for eventuel affald, tag alle måtterne ud og put alle de små genstande, som vejkort og isskraber, der skal være i bilen i en lille pose, så du efter rengøringen kan lægge det på plads igen.

Støvsug bilen

Det er nødvendigt at svinge støvsugeren for at opnå en optimal rengøring af din bil. Hvis du har børn eller kæledyr, er en støvsugning af bilen oftere nødvendigt end ellers. Husk at skifte mundstykket på støvsugeren til noget mere blødt for at undgå eventuelle skader forårsaget af det hårde plastik. Støvsug både sæder, handskerum, bunden af bilen, bagagerum med mere. En grundig støvsugning af bilen vil give et tydeligt og flot resultat.

Vask overfladerne

Benyt en spand vand med et mildt rengøringsmiddel og vask forsigtigt alle overflader i bilen, for at fjerne støv, skidt, fingeraftryk og lignende. Overfladerne, som skal tørres af, er blandt andet instrumentbrækket, karmene og diverse håndtag. Sørg for at vride kluden godt op, så der ikke løber vand ind de forkerte steder. Husk at tørre efter med en klud, der kun er opvredet i almindeligt vand, så du undgår irriterende sæberester. Det er samtidig en god idé at efterbehandle bilen med beskyttende midler, så du lettere undgår, at skidt og lugt kan trænge ind i inventaret.

Husk desuden at vaske gummikanterne som ofte overses, men også bliver snavsede med tiden.

Vask måtterne

Måtterne har du allerede fjernet fra bilen, så nu er de nemme at gøre rene og fine. Det er forskelligt, hvilke måtter en bil har, og de måtter, som er af gummi, må gerne vaskes med sæbevand og en svamp, mens stofmåtter blot skal støvsuges og eventuelt børstes. Husk at lade måtterne tørre godt, inden du lægger dem tilbage i bilen igen.

Rengør ruderne

Ruderne bliver også beskidte indvendigt og kræver derfor ligeledes en rengøring. Der findes specielle rengøringsmidler og mikrofiberklude, der er egnet til netop dette, så du undgår, at aftørringen af ruderne danner striber.

Med ovenstående råd kan du med en smule tålmodighed og de rette redskaber let og enkelt rengøre din bil. Der forelægger naturligvis også den mulighed at få det gjort professionelt, men omkostningerne er langt større her, og en grundig og god rengøring af bilen er altså ikke mere besværligt, end det lyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *