Sådan får du klargjort bilen til vinterkulden

Som bilejer er det din pligt at sørge for, at din bil er i tip top stand og klar til at gå vinterkulden i møde. Med det samme dagene begynder at blive kortere og temperaturen falder, er det tid til at få klargjort bilen. Det er nemlig rigtig vigtigt for din og andre bilisters sikkerhed, at din bil er klar til at trodse vinteren. Der er en række sikkerhedsforanstaltninger og tiltag, du selv kan gøre for, at din bil bliver klar til vinterkulden. I dette indlæg får du nogle gode råd i forhold til, hvad du skal være særligt opmærksom på.

Vejr- og vejforhold har stor betydning

Der er langt flere, der vælger at tage bilen på arbejde om vinteren end om sommeren. Dette er helt naturligt. Når det er koldt udenfor, får de fleste nemlig lyst til at pakke sig ind i en dejlig varm bil. Det er dog ikke uden forberedelse, at du kan køre sikkert afsted på arbejde i vintermånederne. Først og fremmest er det nemlig vigtigt, at du undersøger vejr- og vejforholdene hver evig eneste gang, du skal ud at køre. Vejr- og vejforholdene kan nemlig ændre sig fra dag til dag i vinterhalvåret, og det kan have stor betydning for din sikkerhed.

Et godt råd er derfor, at du i vintermånederne sørger for at sætte rigeligt med tid af, inden du skal ud at køre. Den afsatte tid skal blandt andet bruges på at skrabe frost og sne væk fra både ruder, spejle, lygter og bilens tag. Det er lovpligtigt, at din bil er helt ren for is og sne, så du har de bedste forudsætninger for at køre sikkert. Den afsatte tid giver dig desuden mulighed for at undersøge vejr- og vejforholdene. Dette kan eksempelvis gøres online eller ved at lytte til trafikmeldingerne i radioen. På den måde er du godt forberedt til at møde de glatte, islagte veje. Du kommer dog aldrig uden om, at der altid kan ske overraskelser ude på vejene, selvom det ikke er annonceret online eller i radioen. Brug derfor altid din fornuft, og kør som vejforholdene tillader.

Fra sommerdæk til vinterdæk

Når kulden trænger sig på, og vinteren er på vej, er det tid til at skifte sommerdækkene ud med vinterdæk. Som navnene så tydeligt indikerer, er sommerdækkene nemlig mest fordelagtige at køre med om sommeren, og vinterdækkene er sikrest om vinteren. Om vinteren er det nemlig vigtigt, at din bil har de bedste forudsætninger for at stå fast på de isglatte veje. Hvis du ikke allerede har anskaffet dig et par gode vinterdæk, kan du på denne side finde et stort udvalg.

Skiftet fra sommerdæk til vinterdæk er dog ikke det eneste, du skal være opmærksom på, når vinteren melder sin ankomst. Hele din bil vil have gavn af et tjek. Det gælder blandt andet et tjek af bilbatteri, kølervæske, sprinklervæske og vinduesviskere. Kulden udfordrer nemlig alle dele af bilen, hvorfor det godt kan betale sig at være velforberedt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *